Afspraken tussen schadebedrijven en autoverzekeraars

Afspraken tussen schadebedrijven en autoverzekeraars

Zodra u een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten kunt u stuiten op afspraken tussen schadebedrijven en autoverzekeraars. Zij zoeken toenadering om de kosten te verlagen en voor een belangrijke mate van zekerheid te zorgen. Het is verstandig om hier goed naar te kijken en eventueel gebruik van te maken.

Afspraken over de tarieven

Schadebedrijven en autoverzekeraars hebben de mogelijkheid om afspraken te maken over het herstel van schade. Een autoverzekeraar kan met een schadebedrijf bijvoorbeeld afspreken dat het uitdeuken zonder spuiten €50 per gebeurtenis kost. In dat geval weet de autoverzekeraar waar zij aan toe is en heeft het schadebedrijf de garantie op een eerlijke vergoeding. De verzekeraar kan verzekerden dan aangeven dat zij 100% van de kosten vergoed krijgen bij de hersteller waarmee de afspraak is gemaakt. Elders krijgen zij bijvoorbeeld 75% van de kosten vergoed.

Uiteraard kunnen schadebedrijven en autoverzekeraars meerdere van dergelijke afspraken maken. In een aantal gevallen is er sprake van autoverzekeringen waarbij u de keuze heeft uit een netwerk van schadeherstellers. Zolang u daar naartoe gaat bij een schade kunt u rekenen op een volledige vergoeding en is het niet nodig een deel van de kosten zelf te betalen.

Lagere premie bij afspraken tussen schadebedrijven en autoverzekeraars

In een aantal gevallen kunt u rekenen op een lagere premie voor een autoverzekering waarbij er sprake is van afspraken met schadebedrijven. De autoverzekeraar voorkomt op die manier hoge kosten bij andere herstellers, bijvoorbeeld bij u in de buurt of waar u al langer komt. U heeft wat dat betreft de keuze uit de maximale flexibiliteit voor een hogere premie per maand of iets minder flexibiliteit voor een lagere premie per maand. Het is de moeite waard om de autoverzekeringen met of zonder afspraken met de schadebedrijven online te vergelijken om daar een goede keuze uit te maken.