Auto overschrijven en verzekeren op zondag

Auto overschrijven en verzekeren op zondag

Een auto overschrijven en verzekeren op zondag? Steeds meer postkantoren zijn ook op zaterdag en zondag open, waardoor het geen probleem is om daar een auto over te schrijven. Daarnaast bestaan er online mogelijkheden om de auto over te schrijven, bijvoorbeeld wanneer het postkantoor dicht is of jullie daar samen liever niet heen gaan.

Op zondag naar het postkantoor

Het is in steeds meer gemeenten mogelijk om ook op zondag naar het postkantoor te gaan. Dat betekent dat u ook op zaterdag of zondag de mogelijkheid heeft om de auto over te schrijven. Het is immers van bewijs om daar aan te tonen dat de auto nu van u is en dat u die op naam van iemand anders wilt laten zetten.

U kunt de website van PostNL gebruiken om na te gaan welk postkantoor zich bij u in de buurt bevindt en of u daar ook op zaterdag en zondag terecht kunt. Is dat het geval? Dan kunt u de auto zonder problemen op zondag overschrijven, zodat u daarvoor niet doordeweeks een moment vrij voor hoeft te nemen.

Online de auto overschrijven

Komt ook een zondag niet goed uit of heeft u samen niet de behoefte om naar het postkantoor te gaan? In dat geval kunt u er ook voor kiezen om de auto online over te schrijven. Hiervoor kunt u gebruik maken van een dienst van de RDW, genaamd ‘Voertuig overschrijven’. U kunt inloggen met DigiD, om daar aan te geven wie u bent.

De betaling voor het overschrijding vindt plaats via iDeal, waarmee u voor een veilige betaling kunt zorgen. U dient er uiteraard zelf voor te zorgen dat alles richting de koper van de auto klopt, daarvoor is de RDW niet verantwoordelijk. Online kunt u de auto zowel op zondag als op alle andere dagen van de week overschrijven. Bovendien kunt u online dan ook meteen de autoverzekering aanvragen.