Autoschade in buitenland regelen met de verzekering

Autoschade in buitenland regelen met de verzekering

Krijgt u te maken met autoschade in het buitenland, aan uw eigen auto of wellicht aan de auto van de tegenpartij? Er geldt dan een Europese regelgeving, al neemt dat niet weg dat u mogelijk contact op dient te nemen met een buitenlandse verzekeraar.
Indien u een allrisk dekking heeft zal de verzekeraar dit voor u regelen en de tegenpartij aansprakelijk stellen wanneer zij schuldig zijn. Wanneer u zelf schuldig bent regelt de verzekeraar ook de afhandeling. Heeft u een WA autoverzekering of een Beperkt Casco dekking? Dan dient u zelf voor de schadeafhandeling te zorgen, wat in het buitenland behoorlijk lastig kan zijn. Wanneer u een autorechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten kan deze daar mogelijk hulp in bieden.

Nederlandse schaderegelaar van de buitenlandse verzekeraar

Het is na autoschade in het buitenland van belang om contact op te nemen met de Nederlandse schaderegelaar van de buitenlandse verzekeraar. Dit is een specialist die kan bemiddelen op het moment dat u als Nederlander te maken krijgt met autoschade in het buitenland. U kunt waarschijnlijk gewoon in het Nederlands communiceren. De Nederlandse schaderegelaars van de verschillende verzekeraars kunt u vinden bij het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars.

Benodigdheden bij autoschade in het buitenland

Uiteraard is het van belang om enkele gegevens te noteren bij autoschade in het buitenland. Het gaat dan in ieder geval om:

  • Het kenteken van de tegenpartij
  • De naam van de verzekeraar van de tegenpartij
  • De nationaliteit en naam van de tegenpartij

Die gegevens maken het mogelijk om de autoschade in het buitenland vervolgens in Nederland af te kunnen handelen. Neem ook foto’s van de situatie, dit kan de verzekeraars een beter beeld geven bij eventuele onduidelijkheden.