Autoverzekering controleren op voorwaarden

Autoverzekering controleren op voorwaarden

De autoverzekering controleren op voorwaarden en benieuwd waar op te letten? Het is in ieder geval een goed idee de WA Beperkt Casco dekkingen en WA Allrisk polissen goed te vergelijken op basis van de voorwaarden. Bij de WA autoverzekering is dat minder van belang, de dekking voldoet dan slechts aan het wettelijke minimum. Het is in dat geval verstandig om goed naar de premie per maand of per jaar te kijken.

Maximale dekking per gebeurtenis en schade

Wilt u de autoverzekering controleren op voorwaarden? Kijk dan bijvoorbeeld goed naar de maximale dekking per gebeurtenis. Is er sprake van schade aan uw eigen auto en wilt u de kosten van accessoires laten dekken? Kijk naar de maximale dekking per gebeurtenis en per schade, net als bij bijvoorbeeld ruitbreuk. Is er sprake van een eigen risico dat u eerst zelf dient te betalen of zal de verzekeraar meteen overgaan tot uitkeren? Het zijn interessante onderdelen van de verzekering. Door daar goed op te letten of u te laten adviseren heeft u de mogelijkheid om een goede autoverzekering af te sluiten. De voorwaarden voldoen dan netjes aan de eisen die u aan de polis stelt.

Vrije keuze van schadehersteller

Binnen de voorwaarden van de autoverzekering die u kunt controleren is het bovendien de moeite waard om goed te kijken naar een eventuele vrije keuze van schadehersteller. Vindt u het van belang dat u gewoon naar de voor u bekende garage kunt of dat u bij schade in de buurt bij een garage lang kunt gaan? Verzekeraars kunnen u een aantal herstellers voorschrijven of u de volledige vrijheid bieden, zodat u daar zelf een keuze uit kunt maken. Het is de moeite waard om de autoverzekering te controleren op deze voorwaarden, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden.