Autoverzekering en dekking bij vandalisme

Autoverzekering en dekking bij vandalisme

Heeft u te maken met vandalisme en bent u benieuwd naar de dekking? Dan is het type autoverzekering van belang. Het is onafhankelijk van de autoverzekering die u heeft altijd verstandig om aangifte te doen. De kans dat men de dader zal vinden is erg klein, maar op basis van de aangifte heeft u de mogelijkheid om een claim in te dienen bij uw verzekeraar. Mocht men de dader uiteindelijk toch nog vinden? Dan kunt u zelfs proberen om de schade op hem of haar te verhalen.

Dekkingen van verzekeringen

De WA autoverzekering dekt helemaal niets bij vandalisme, aangezien u alleen verzekerd bent voor de schade die u toebrengt aan derden. Heeft u een WA beperkt casco autoverzekering? Dan wordt bijvoorbeeld een ingeslagen ruit vergoed, maar ook schade na joyriding of poging tot diefstal en brandschade in of aan uw auto.

Met een allrisk autoverzekering kiest u voor de meest uitgebreide dekking. In dat geval zijn ook schades als krassen in de lak en kapot getrapte spiegels gedekt. Worden uw banden lek gestoken? Ook dan kunt u een beroep doen op de verzekering om de schade te laten vergoeden.

Claimen of schade zelf betalen?

Dat neemt echter niet weg dat het niet altijd verstandig is om de schade als het gevolg van vandalisme te claimen bij uw autoverzekering. Heeft u een mooi aantal schadevrije jaren opgebouwd? Houd er dan rekening mee dat dit aantal flink kan worden teruggebracht, op het moment dat u een schade claimt. U zal gemiddeld 4 – 6 treden terugvallen, waardoor u flink meer premie per maand gaat betalen voor uw autoverzekering. Weeg het terugvallen in de no-claimkorting op de nominale premie voor uw autoverzekering af tegen de kosten van het herstellen van de schade, om te bepalen of u die misschien beter zelf kunt betalen.

Cheap NFL Jerseys China