Autoverzekering met buitenlands rijbewijs

Autoverzekering met buitenlands rijbewijs

Heeft u in het buitenland gewoond en wilt u naar Nederland verhuizen en gebruik blijven maken van uw buitenlandse rijbewijs? In principe kunt u nog een tijdje gebruik blijven maken van uw buitenlandse rijbewijs, echter zijn hier wel verschillende regels voor en is het tevens afhankelijk van of u vanuit de EU komt, of buiten de EU.

Binnen de EU

Als u in het bezit bent van een rijbewijs welke is afgegeven in de Europese Unie dan kunt u in principe hier nog heel veel jaren mee rijden, voorwaarde is wel dat het rijbewijs uiteraard nog geldig is. Hoeveel jaren u hier precies mee kunt rijden is afhankelijk van de datum wanneer het rijbewijs is afgegeven. Indien dit voor 19 januari 2013 betreft dan mag u nog 10 jaar vanaf het afgiftemoment doorrijden in Nederland. Is het rijbewijs na 19 januari 2013 afgegeven dan betreft dit maar liefst 15 jaar na afgifte.

Buiten de EU

Indien het rijbewijs niet afgegeven is binnen de Europese Unie, maar daar buiten dan gelden er andere regels. U heeft in dit geval een half jaar de tijd om in Nederland rond te blijven rijden en uiteraard geldt hierbij ook dat uw rijbewijs nog wel geldig dient te zijn.

Autoverzekering met buitenlands rijbewijs

Met een buitenlands rijbewijs kunt u een autoverzekering afsluiten voor uw Nederlandse auto. Dit is geen enkel probleem en u kunt hiervoor gewoon bij alle autoverzekeraars terecht. Let wel dat u aan de richtlijnen voldoet voor het buitenlandse rijbewijs, anders zijn er bij schades wel gevolgen voor de dekking van uw autoverzekering. Want als het rijbewijs niet geldig is dekt de verzekeraar mogelijk geen schades, dit geldt zowel voor buitenlandse rijbewijzen als rijbewijzen die in Nederland zijn afgegeven.