Autoverzekering navigatie gestolen

Autoverzekering navigatie gestolen

De navigatie uit de auto gestolen en benieuwd of u daarvoor gebruik kunt maken van de autoverzekering? Dat hangt van een paar verschillende zaken af. Het is ten eerste belangrijk dat u minimaal een WA Beperkt Casco dekking heeft. Daarnaast dient het te gaan om een navigatiesysteem dat al door de autofabrikant werd ingebouwd. Op die manier maakt het systeem onderdeel van de auto, in plaats van de brede inboedel die u bezit. We zetten de verschillende zaken nog even op een rij.

Minimaal WA Beperkt Casco dekking

We onderscheiden de WA autoverzekering, de WA Beperkt Casco autoverzekering en de WA Volledig Casco autoverzekering (Allrisk). Alleen met de laatste twee komt u in aanmerking voor vergoeding van de schade, omdat er sprake is van schade aan uw eigen auto. Daardoor bestaat met de WA autoverzekering geen dekking, zodat u bij gestolen navigatie helaas geen claim kunt indienen. Met de meer uitgebreide verzekeringen kan dat wel, omdat ook schade aan de eigen auto gedekt wordt. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een maximumbedrag voor accessoires. Vooral bij (zeer) geavanceerde navigatiesysteem kan dat een eventuele beperking opwerpen.

Dekking vanuit de inboedelverzekering

Maakte u gebruik van een los systeem voor de navigatie in de auto en werd die gestolen? In dat geval is het niet de autoverzekering waar u gebruik van dient te maken. In plaats daarvan dient u zich te wenden tot de inboedelverzekering.
De navigatie maakt dan namelijk geen onderdeel uit van de auto, maar van uw inboedel. Daarvoor bent u zowel in huis als daar buiten gedekt, bijvoorbeeld op het moment dat u in de auto zit. Is de navigatie gestolen en wilt u die kosten laten vergoeden? Richt u dan tot de autoverzekering of tot de inboedelverzekering, afhankelijk van het type systeem dat u gebruikte.