Autoverzekering op basis van het rijgedrag

Autoverzekering op basis van het rijgedrag

De autoverzekering op basis van het rijgedrag maakt gebruik van een kastje dat de rijstijl registreert. Door middel van een app kan de bestuurder die informatie delen met de verzekeraar, die in ruil voor een veilige rijstijl een korting kan verlenen. Bijvoorbeeld in Engeland maken honderdduizenden mensen hier gebruik van, ook in Nederland ontstaan er steeds meer initiatieven.
Het gaat dan bijvoorbeeld om Whoosz en PolisVoorMij. Zij registreren het rijgedrag met een app, Fairverzekering en VOOROP Autoverzekering werken met een stekker. MyJini maakt gebruik van een kastje, er bestaan wat dat betreft verschillende mogelijkheden.

Kastje of app die het rijgedrag registreert

Het kastje, de stekker of de app houdt het rijgedrag bij. Het gaat dan bijvoorbeeld om de snelheid waarmee de auto optrekt, de kracht waarmee de bestuurder remt en de wijze waarop hij of zij bochten neemt. Bovendien kunnen de verzekeraars de hoogste gemeten snelheid van de auto in de gaten houden, om in te schatten in hoeverre het rijgedrag veilig is. Jongeren en andere bestuurders kunnen met een autoverzekering op basis van het rijgedrag geld besparen, mits zij erin slagen om zich veilig door het verkeer te bewegen natuurlijk.

Goedkope autoverzekering bij goed rijgedrag

De autoverzekering op basis van het rijgedrag valt goedkoper uit wanneer de bestuurder veilig gebruik maakt van de auto. Voorlopig bieden de verzekeraars kortingen aan in ruil voor veilig rijgedrag, er zijn nog een voorbeelden bekend van verzekeraars die werken met boetes of hogere premies bij onveilig rijgedrag.
De besparing kan tot nu toe leiden tot maximaal €100 korting op de premie per jaar. Gemiddeld genomen besparen bestuurders zo’n €50 – €75 per jaar. De autoverzekering op basis van het rijgedrag kan daarmee een interessante mogelijkheid tot besparen bieden, al is het de moeite waard om ook de overige verzekeraars goed te vergelijken.