Autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen

Een autoverzekering kunt u vanwege diverse redenen willen opzeggen. Echter is het niet altijd mogelijk om dit zomaar te doen. De vraag is in eerste instantie of u de autoverzekering wilt opzeggen omdat u geen auto meer heeft, of dat dit een andere reden betreft. Want u kunt wel altijd opzeggen op het moment dat u niet meer in het bezit bent van een auto. Maar wilt u beëindigen omdat u niet tevreden bent, of omdat u elders voordeliger uit bent? Dan is het afhankelijk van of u nog aan een contract gebonden bent of niet.

Contracten en voorwaarden

Sommige verzekeraars bieden u een contract aan op het moment dat u een autoverzekering afsluit. Wettelijk is bepaald dat dit contract maar maximaal 1 jaar mag duren en dat dit niet verlengd mag worden. Na het contract kunt u mogelijk dagelijks opzeggen of mogelijk met een opzegtermijn. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die niet met contracten werken, maar die standaard met een opzegtermijn werken. Bovendien zijn er ook verzekeraar waar u dagelijks mag beëindigen.

Mocht er een contract gelden dan kunt u dus niet zomaar beëindigen, behalve wanneer u de auto niet meer op uw naam heeft staan. Daarnaast is er nog een voorwaarde dat u de autoverzekering mag beëindigen op het moment dat de autoverzekeraar de voorwaarden en/of premie veranderd in uw nadeel. Uiteraard geldt dit niet als dit veranderd wordt doordat u achteruit bent gegaan in schadevrije jaren.

Hoe opzeggen?

Hoe u kunt opzeggen kunt u ook in de polisvoorwaarden terugvinden. Doorgaans dient dit per brief te gebeuren, eventueel kunt u deze aangetekend versturen. Er zijn diverse opzegformulieren die u kunt downloaden zodat u alleen nog maar uw gegevens hoeft in te vullen. Door deze formulieren bent er zeker van dat u niet bepaalde gegevens over het hoofd ziet. Gaat u een overstap maken naar een andere verzekeraar? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de overstapservice van de nieuwe verzekeraar.