Autoverzekering voor een tiener afsluiten

Autoverzekering voor een tiener afsluiten

Een autoverzekering voor een tiener afsluiten en dat op de juiste manier doen? Het is vooral van belang om eerlijk te zijn naar de autoverzekeraar. U bent verplicht om de autoverzekering af te sluiten voor de persoon die doorgaans gebruik zal maken van de auto.
Let op: de auto mag eventueel op uw naam staan, maar indien uw tiener er doorgaans in rijdt dient u de verzekering op zijn of haar naam af te sluiten.

Door de auto op uw naam te zetten kunt u er niet zomaar voor zorgen dat de tiener kan profiteren van uw no-claimkorting. Bovendien zou de tiener op die manier zelf geen schadevrije jaren opbouwen, waardoor de autoverzekering ook in de toekomst duur blijft.

Auto op naam van de tiener

U kunt de auto in plaats daarvan ook op naam van de tiener zetten. Het grote voordeel daarvan is dat de tiener meteen zelf schadevrije jaren en no-claimkorting op zal bouwen, zoals u daar ook ooit mee begonnen bent. De autoverzekering wordt ieder jaar een beetje goedkoper, dankzij de opgebouwde korting op eigen naam. Door de auto op zijn of haar naam te zetten en vervolgens een autoverzekering af te sluiten komt het automatisch goed en ontstaat er bij de verzekeraar geen onduidelijkheid.

Eerlijk naar de verzekeraar

Wilt u de auto om een andere reden op uw naam zetten of is er sprake van een auto van u waar de tiener vaak in rijdt? Indien de tiener de meest gebruikelijke bestuurder is zal hij of zij de autoverzekering moeten afsluiten. Die is duurder dan een polis voor u, vanwege de lagere leeftijd en het feit dat er nog geen schadevrije jaren beschikbaar zijn. Alleen door duidelijk te zijn naar de verzekeraar voorkomt u eventuele problemen bij schade. Geef de verzekeraar duidelijk aan wat de situatie is, om op basis daarvan de juiste autoverzekering af te sluiten.