Autoverzekering zonder rijbewijs

Autoverzekering zonder rijbewijs

Een autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten; kan dat wel? Het is mogelijk om een autoverzekering af te sluiten wanneer u zelf niet in het bezit bent van een rijbewijs. Echter, het is wel afhankelijk van de situatie. Wilt u bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten terwijl u nooit eerder een rijbewijs heeft behaald? Dan is dit wel mogelijk, maar het is belangrijk dat u de betreffende auto dan wel officieel laat schorsen. Dit doet u bij het RDW. Wanneer de auto geschorst is, dan mag deze niet de openbare weg op, maar mag deze uiteraard wel op eigen terrein staan. Zo kunt u alvast een autoverzekering afsluiten als u wel al een auto heeft gekocht, maar nog examen moet doen voor het rijbewijs.

Wanneer uw rijbewijs is verlopen

Het komt voor dat uw rijbewijs verlopen is. U kunt gewoonweg vergeten om het rijbewijs te verlengen. Ook in dit geval zijn er wel mogelijkheden om een autoverzekering af te sluiten, echter, in de meeste gevallen moet wel persoonlijk contact worden opgenomen met de verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

Het is namelijk zo dat u niet in een auto mag rijden wanneer uw rijbewijs is verlopen. U moet dus wachten tot u weer een geldig rijbewijs heeft. Hierdoor is het lastiger om een autoverzekering af te sluiten, maar het is wel nog steeds mogelijk, onder bepaalde voorwaarden.

Is uw rijbewijs ingevorderd?

Een ingevorderd rijbewijs is een ander verhaal. Uw rijbewijs wordt niet zomaar ingevorderd. In de meeste gevallen heeft u dan een fout begaan, zoals veel te hard rijden of rijden onder invloed. Dit weten autoverzekeraars uiteraard ook. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om een autoverzekering af te sluiten wanneer u geen rijbewijs heeft omdat deze is ingevorderd. Het is wel mogelijk, maar de mogelijkheden zijn bijzonder beperkt. Het is dan ook aan te raden gewoon te wachten tot u het rijbewijs terug heeft.

Cheap NFL Jerseys China