Bedenktijd autoverzekering

Bedenktijd autoverzekering

De bedenktijd voor uw autoverzekering zorgt ervoor dat u maximaal 14 dagen na kunt denken over uw aankoop, alvorens u daarmee akkoord gaat. Deze bedenktijd is er om u te beschermen, aangezien u niet direct een definitieve beslissing hoeft te nemen. Op het moment dat u de verzekering afsluit zal men u zo snel mogelijk de polis toesturen, per post of per email. Vanaf de dag dat u de polis voor uw autoverzekering ontvangt heeft u 14 dagen de tijd om na te denken over het feit of u daarmee een goede keuze maakt.

Met terugwerkende kracht gestopt

Komt u er binnen die 14 dagen achter dat het toch niet de goede keuze is geweest, bijvoorbeeld omdat u een meer voordelige autoverzekeraar heeft gevonden? Dan kunt u binnen deze termijn de verzekering opzeggen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Ontvangt u bijvoorbeeld op 10 februari de nieuwe polis en besluit u op 20 februari toch een andere verzekering af te sluiten? Dan kunt u deze zonder kosten opzeggen, op basis van de bedenktijd voor uw autoverzekering. Houd er rekening mee dat de verzekering met terugwerkende kracht gestopt wordt, waardoor u vanaf 10 februari niet verzekerd was bij deze verzekeraar.

Vergoeding en nieuwe verzekeraar

Het is van belang om een nieuwe verzekeraar op te zoeken, waar u de verzekering opnieuw per 10 februari in laat gaan, ook wanneer die datum reeds in het verleden ligt. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten wanneer u de openbare weg op wilt. Is er tijdens de 14 dagen bedenktijd een ongeval gebeurd en heeft u daar schuld aan? Dan is het de nieuwe verzekeraar die daar verantwoordelijk voor is, aangezien de oude verzekeraar die u reeds heeft opgezegd geen verplichting heeft om de kosten te vergoeden.

Cheap NFL Jerseys China