Bent u ook teveel verzekerd?

Bent u ook teveel verzekerd?

Onder verzekerd zijn is niet fijn, dan staat u mogelijk voor hoge kosten als er iets gebeurd. Maar oververzekerd zijn kost ook onnodig veel geld. Zoek daarom altijd uit welke verzekeringen nodig zijn en welke overlapping er is met een andere verzekering. Dat u een schade dubbel uitbetaalt krijgt, is helaas een illusie.

Waardedaling van uw auto

Een auto van tien jaar oud WA-casco verzekeren is onnodig. De verzekeraar berekent de premie met de nieuwwaarde van de auto, terwijl u de dagwaarde uitgekeerd krijgt als u de auto in de prak rijdt. Die verhouding gaat helemaal scheef, wat een WA-casco te duur maakt voor wat het oplevert. Controleer regelmatig uw polissen om te kijken of u niet over verzekerd bent. De waarde van een auto daalt snel. Een schade van € 1000 wordt niet uitgekeerd als uw auto nog € 500 waard is.

Pechhulp en rechtsbijstand

U kunt ook dubbel verzekert zijn. Een autoverzekering inclusief rechtsbijstand is niet nodig als u al een losse rechtsbijstandsverzekering hebt. U bent dan al verzekert van rechtsbijstand. Een ander voorbeeld is dat veel verzekeraars pechhulp aanbieden. Als u dan ook nog lid bent van de ANWB of Routemobiel, bent u dubbel verzekerd en betaald u extra lasten. De ANWB of Routemobiel kan dan de deur uit. Kijk daarom goed naar wat uw polis wel of niet vergoed en laat u niet zomaar iets op de mouw spelden.

Verzekeringen voor inzittenden

Oververzekering kan ook ontstaan doordat u een inzittendenverzekering hebt en een ongevallenverzekering voor inzittenden. Deze zijn bijna gelijk, maar betalen u niet dubbel uit. Eén van de twee is dus overbodig.

Kijk bij het opzeggen van u verzekering goed naar de voorwaarden voor het opzeggen. Als u net te laat bent, zit u er nog een jaar aan vast.

Cheap NFL Jerseys China