Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering

Indien u in het bezit bent van een bestelauto, dan is het mogelijk hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Net als bij een regulier autoverzekering is hierbij de WA dekking een verplichting.

Bestelauto

Om een bestelautoverzekering te kunnen afsluiten dient uw voertuig als bestelauto te worden gezien. In verzekeringsland worden doorgaans de volgende richtlijnen gehanteerd:

  • Een auto of bus waarmee goederen kunnen worden vervoerd
  • Het voertuig beschikt over een laadruimte
  • Het voertuig mag maximaal 3500 kg wegen, inclusief ladingen en inzittenden

Ondanks het feit dat het voertuig over een laadruimte moet beschikken is het niet per definitie zo dat er geen zitplaatsen zijn. Soms is er achter de bestuurdersstoel nog ruimte voor een extra passagiers bank en daarachter de laadruimte.

Soorten dekkingen

Bij een bestelautoverzekering heeft u net als bij een reguliere autoverzekering de keuze uit de drie verschillende dekkingen. Door de verplichte WA dekking heeft iedereen een garantie dat zijn of haar schade vergoedt kan worden. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een beperkt casco dekking of een volledig casco dekking. Bij beperkt casco wordt de schade die Met de beperkt casco dekking wordt naast de verplichte WA dekking ook dekking geboden tegen schade aan uw eigen auto. De schade moet dan wel ontstaan zijn als gevolg van ruitbreuk, natuurrampen, brand of diefstal. De volledig casco dekking is de meest uitgebreide vorm en hierbij wordt alle schade vergoedt. Ook wanneer u een ongeluk maakt en u hier zelf schuldig aan bent, mits dit uiteraard niet ontstaan is als gevolg van dronkenschap of drugsgebruik.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Voordat u daadwerkelijk een bestelautoverzekering wilt afsluiten geven wij u het advies om eerst een premie berekening te maken bij meerdere verzekeraars. In onze tool kunt u 1 keer uw gegevens invoeren, daarna ziet u direct de premie die diverse verzekeraars voor u zouden hanteren!