Buitenlands kenteken en autoverzekering

Buitenlands kenteken en autoverzekering

Een auto met een buitenlands kenteken in Nederland verzekeren? Dat is haast onmogelijk. Het is voor de Nederlandse autoverzekering van belang dat de auto een Nederlands kenteken heeft. Een auto met een buitenlands kenteken dient verzekerd te worden in het land van herkomst, dat is hier eigenlijk niet mogelijk. Bent u inmiddels inwoner van Nederland? Het is na het importeren van de auto van belang om het kenteken binnen 30 dagen te vervangen door een Nederlands exemplaar. Het is als Nederlands inwoner namelijk niet zomaar toegestaan om met een buitenlands kenteken over de Nederlandse wegen te rijden.

Auto invoeren in Nederland

Het op Nederlands kenteken zetten van de auto kennen we als het invoeren van de auto. Dit dient te gebeuren bij de RDW. De RDW zal de auto keuren en bepalen of het model wordt toegelaten op de Nederlandse openbare weg. Het is mogelijk om de auto op een trailer naar het keuringsstation te rijden of daarvoor gebruik te maken van het eendagskenteken. Het is daarmee toegestaan om naar de RDW te rijden en de auto te laten keuren. Bovendien is het mogelijk om voor dat kenteken een autoverzekering af te sluiten.

Eendagskenteken verzekeren

Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars de mogelijkheid bieden om een eendagskenteken te verzekeren. Er zijn echter wel autoverzekeraars beschikbaar die dat doen. De verzekeraar zal een aantal specifieke gegevens nodig hebben en er daarmee voor zorgen dat er een polis op maat ontstaat. De verzekeringskaart moet een groene kaart opsturen, het kan enkele dagen duren voordat u die in huis heeft.

Het is daarom van belang om de autoverzekering voor het eendagskenteken op tijd aan te vragen. U kunt geen buitenlands kenteken verzekeren in Nederland, maar op deze manier kunt u er wel voor zorgen dat u een buitenlandse auto naar de keuring van de RDW kunt brengen.