Carbage Run en autoverzekering: ben ik gedekt?

Carbage Run en autoverzekering: ben ik gedekt?

De reguliere autoverzekering is tijdens een Carbage Run over het algemeen niet geldig. Dat heeft te maken met het relatief grote risico op schade, waardoor verzekeraars daar met hun reguliere dekking niet op bedacht zijn. Tijdens een Carbage Run is het de bedoeling om met een auto onder een bepaalde lage waarde een toertocht te rijden. Er is veelal sprake van een competitie-element, waardoor sommige bestuurders net wat meer risico nemen dan ze normaal gesproken zouden doen. Autoverzekeraars kiezen er daarom voor de Carbage Run niet zomaar te dekken.

Risico tijdens de Carbage Run

Het risico is tijdens een Carbage Run groter dan tijdens een normale autorit. Dat heeft vooral te maken met het gebruik van oude voertuigen of voertuigen die in technisch matige staat verkeren. Er ontstaat relatief vaak schade, waardoor de verzekeraars meer zouden moeten uitkeren dan zij aan de andere kant aan premie kunnen innen. Met name wanneer er iemand gewond raakt tijdens de Carbage Run kunnen de uit te keren bedragen hoog oplopen, iets waar veel verzekeraars hun handen liever niet aan branden.

Specifieke verzekering voor de Carbage Run

Indien u meedoet aan een Carbage Run is het verstandig om op zoek te gaan naar een specifieke autoverzekering hiervoor, vaak op basis van alleen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dit is de meest eenvoudige en minst uitgebreide dekking binnen een autoverzekering die er bestaat. Op basis van die autoverzekering is alleen de schade aan derden gedekt, eventuele eigen schade is niet gedekt. Op die manier proberen de verzekeraars de risico’s te beperken. U kunt op basis van de speciale autoverzekering meedoen aan de Carbage Run, waarbij er sprake is van een geldige dekking.