Contactmogelijkheden bij autoverzekeraars

Contactmogelijkheden bij autoverzekeraars

De contactmogelijkheden die autoverzekeraars bieden bepalen in grote mate de service waar u op kunt rekenen. Krijgt u te maken met een ongeval en wilt u snel contact opnemen of heeft u een vraag over een declaratie die u indient? Het is prettig wanneer de autoverzekeraar netjes de telefoon opneemt of online bereikbaar is. We zetten de belangrijkste overwegingen met betrekking tot de contactmogelijkheden van autoverzekeraars voor u op een rij.

Beperkte contactmogelijkheden bij lage premie

In veel van de gevallen bieden de goedkoopste verzekeraars de meest matige contactmogelijkheden. Zij proberen de kosten te drukken door slechts tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar te zijn. Ze vragen u als het ware een email te sturen, waar zij sneller op kunnen reageren. Bovendien bestaat het risico dat het langer duurt voordat u reactie krijgt.

Wilt u een goedkope autoverzekering afsluiten? Het is de moeite waard om de contactmogelijkheden van autoverzekeraars op voorhand te testen. Stel een vraag met betrekking tot bijvoorbeeld de schadevrije jaren en stuur die aan een aantal verschillende verzekeraars. U kunt op die manier nagaan welke verzekeraar de beste contactmogelijkheden biedt, prettig wanneer u echt een keer omhoog zit of er wat aan de hand is.

Goede contactmogelijkheden bij autoverzekeraars

Met name de traditionele autoverzekeraars bieden de beste contactmogelijkheden. U heeft er de mogelijkheid om (ook buiten kantooruren) te bellen. Daarnaast kunt u hen bijvoorbeeld via Facebook en Twitter bereiken of is er een handig forum beschikbaar. De contactmogelijkheden van autoverzekeraars kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een eigen mobiele app of de mogelijkheid op de website te chatten. Dit betekent dat u op verschillende manieren contact op kunt nemen. Dit betekent dat u kunt rekenen op een goede service door de autoverzekeraar, zodat u er bij een vraag of bij problemen in ieder geval niet alleen voor komt te staan.