Contractduur autoverzekering

Contractduur autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten en benieuwd naar de contractduur? Een autoverzekering is een contract met een autoverzekeraar. U betaalt maandelijks (of jaarlijks) een bepaalde premie. In ruil daarvoor kunt u rekenen op de dekking die u overeenkomt. Gebeurt er wat en valt dit binnen de dekking? Dan krijgt u in ruil voor de betaalde premie een vergoeding van de schade door de autoverzekeraar. Standaard is er sprake van een contractduur van een jaar voor de autoverzekering. Verzekeraars hebben echter de mogelijkheid om daar van af te wijken.

Een jaarcontract

U sluit standaard een autoverzekering af met een contractduur van een jaar. Dit is de standaard periode, wat betekent dat u minimaal een jaar klant blijft. Wilt u tussentijds van de verzekering af, zonder dat daar een specifieke reden voor is? Houd er dan rekening mee dat daar kosten aan verbonden kunnen zijn.
Verschillende verzekeraars experimenteren met de mogelijkheid om de autoverzekering iedere maand op te kunnen zeggen of die zelfs dagelijks op te kunnen zeggen. Er is dan geen sprake van een (lange) contractduur. In sommige gevallen leidt deze hogere mate van flexibiliteit tot een hogere premie.

Autoverzekering opzeggen binnen de contractduur

IWilt u de autoverzekering opzeggen binnen de contractduur? Dit is in een aantal gevallen mogelijk, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Soms is het mogelijk om de polis op te zeggen na een schade. U kunt in ieder geval de autoverzekering opzeggen wanneer u de auto verkoopt, het is dan immers niet meer nodig om de verzekering (op uw naam) door te laten lopen. Verhoogt de autoverzekeraar eenzijdig de premie voor alle verzekerden? Ook dan heeft u de mogelijkheid om binnen 30 dagen de autoverzekering op te zeggen, gewoon binnen de contractduur die u met de verzekeraar heeft afgesproken. 
Con