Dekking autobrand en autoverzekering

Dekking autobrand en autoverzekering

Vloog er onlangs een andere auto in de fik of hoorde u over autobranden in het nieuws? Het is verstandig om regelmatig goed te kijken naar de dekking van de autoverzekering die u heeft. Is er binnen uw polis bijvoorbeeld sprake van dekking bij een autobrand? Dit hangt af van het type dekking dat u heeft.

WA Beperkt Casco autoverzekering

Een WA autoverzekering biedt alleen dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Dat betekent dat er geen sprake is van dekking voor schade aan uw eigen auto. De dekking geldt slechts voor schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. Sluit u een WA Beperkt Casco autoverzekering af? In dat geval is er wel sprake van dekking. Het gaat om dekking voor brandschade, zoals u die bijvoorbeeld op kunt lopen wanneer er tijdens Oud & Nieuw wat misgaat. Er is sprake van dekking voor schade aan uw eigen auto, mits u daar zelf geen hand in heeft gehad.

Allrisk dekking voor de auto

Wilt u een zo uitgebreid mogelijke autoverzekering afsluiten? De Allrisk dekking biedt dezelfde dekking als de WA autoverzekering en de WA Beperkt Casco dekking, al is er sprake van een aanvulling. U krijgt namelijk ook de schade gedekt die u zelf toebrengt, mits u die niet met opzet veroorzaakt.

Wilt u er binnen de autoverzekering voor zorgen dat u in het geval van autobrand kunt rekenen op dekking door de verzekering? Dan is het verstandig om minimaal een Beperkt Casco dekking af te sluiten. De reguliere (en goedkoopste) WA autoverzekering is niet voldoende. De WA Allrisk autoverzekering is ook geschikt. In dat geval kiest u voor een meer uitgebreide verzekering, waardoor de kans groot is dat u een wat hogere premie betaalt dan bij een Beperkt Casco dekking.