Dekking autoverzekering kiezen

Dekking autoverzekering kiezen

Voor het afsluiten van een autoverzekering dient er allereerst een keuze gemaakt te worden wat betreft de soort dekking, u heeft namelijk de keuze uit 3 soorten. De dekking is een belangrijk onderdeel, deze bepaald namelijk de mate van vergoeding bij schade.

WA dekking

De WA dekking is de minst uitgebreide dekking en de overheid verplicht auto eigenaren om minimaal de auto met de WA dekking te verzekeren. In principe wordt hiermee alle schade die u met uw auto aan een ander toebrengt vergoedt. Echter is schade aan het eigen voertuig niet gedekt, daarom wordt voor deze autoverzekering vaak gekozen bij auto’s ouder dan 10 jaar.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco autoverzekering is bij de meeste consumenten bekend als de WA+ autoverzekering. Deze biedt een uitbreiding op de WA verzekering waarbij ook schades als gevolg van diverse gebeurtenissen vergoedt worden. Hierbij kunt u onder andere denken aan brand, diefstal, blikseminslag, botsingen met dieren, ruitschade en natuurgeweld. De WA beperkt casco autoverzekering wordt geadviseerd aan consumenten met een auto tussen de 6 en 10 jaar oud.

Volledig casco

De volledig casco autoverzekering kent men als de All Risk autoverzekering en is de meest uitgebreide vorm. Naast de verplichte WA dekking wordt ook schade aan uw eigen auto vergoedt. Dit is natuurlijk ook het geval bij de WA beperkt casco autoverzekering, echter zit het verschil in dat wanneer u zelf de schade veroorzaakt deze bij de volledig casco autoverzekering wel vergoedt wordt en bij de WA beperkt casco autoverzekering niet. Hierbij kunt u denken aan een aanrijding, slippen of wanneer u te water raakt. Ook andere van buitenkomend onheilen zijn gewoon gedekt. Doordat dit de meeste uitgebreide vorm is wordt deze dekking dan ook geadviseerd aan consumenten met nieuwe auto’s tot 5 jaar oud.