Dekking van autoverzekering veranderen

Dekking van autoverzekering veranderen

Het kan vanwege diverse redenen handig zijn om de dekking van uw autoverzekering te veranderen. Mogelijk wilt u extra dekkingen als pechhulp, een inzittendenverzekering of rechtsbijstand? Maar het kan ook dat u de basisdekking wilt veranderen, omdat deze bijvoorbeeld niet meer aansluit. Als uw auto ouder wordt dan is een volledig casco dekking mogelijk niet meer aantrekkelijk. De dekking naar boven bij stellen is eigenlijk altijd wel mogelijk, maar naar beneden bijstellen kan mogelijk niet geaccepteerd worden. Het wijzigen van de dekking betekend mogelijk ook een premiewijziging, of de premie goedkoper of duurder wordt hangt af van de verandering.

Tussentijds veranderen

Sommige autoverzekeraars gaan een contract met u aan, dit kan maximaal een jaar betreffen. Mogelijk zijn hierbij ook voorwaarden opgenomen dat u tussentijds niet mag veranderen. Doorgaans geldt dit alleen voor bijstellingen naar beneden, maar mag u wel de dekking uitbreiden. Als dit het geval is dient dit in de voorwaarden opgenomen te zijn, u heeft hiervoor dan ook getekend. Na het jaar kunt u wel de dekking naar beneden bijstellen.

Wanneer gaat de wijziging in?

De wijziging gaat in vanaf het moment dat u de wijziging verwerkt is, mogelijk is dit direct, mogelijk een aantal dagen later. Let wel dat dit nooit met terugwerkende kracht gedaan kan worden. Dit is ook wel logisch, anders kunt u expres uw dekking uitbreiden omdat u in een bepaalde situatie terecht bent gekomen.

Tip

Als u van plan bent om de dekking te wijzigen dan adviseren wij u direct even te controleren of u met de nieuwe situatie nog wel de laagste premie betaald, of dat de voorwaarden bij een andere verzekeraar wellicht beter zijn. Een nieuwe situatie vraagt om een nieuwe vergelijking. Mocht de verzekeraar in de oude situatie de beste optie geweest zijn betekent dit niet per definitie ook met de nieuwe dekking. Mogelijk zijn er andere verzekeraars die u hierin een veel beter aanbod kunnen doen.