Deuk auto door onbekende dader: wat te doen?

Deuk auto door onbekende dader: wat te doen?

Zit er een deuk in uw auto, maar is helaas onduidelijk wie dat gedaan heeft? Helaas laat slechts 7% van de mensen een briefje achter onder de ruitenwisser, waardoor u als slachtoffer vaak zelf voor de kosten op dient te draaien. Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om dat te voorkomen. Het is bijvoorbeeld verstandig om zo snel mogelijk eventuele getuigen te zoeken of camerabeelden op te vragen. Indien het niet lukt om de dader te achterhalen is het mogelijk om het Waarborgfonds Motorverkeer in te schakelen, mits de schade door een ander motorvoertuig is veroorzaakt.

Getuigen en camerabeelden opvragen

Zodra er een deuk in uw auto zit is het allereerst verstandig om op zoek te gaan naar eventuele getuigen. Heeft iemand gezien wat er is gebeurd of heeft iemand gezien dat de deuk er toen u aan kwam rijden nog niet in zat? Het zijn beiden interessante getuigen, die kunnen aangeven wat er mogelijk is gebeurd. Indien er camera’s in de buurt hangen is het de moeite waard om de winkeliers of andere betrokkenen te vragen om die beelden. Aan de hand van camerabeelden valt soms terug te zien wat er is gebeurd en wie daar verantwoordelijk voor is.

Waarborgfonds Motorverkeer inschakelen

Lukt het wel om een paar getuigen te vinden voor de deuk in de auto, maar zijn er helaas geen camerabeelden beschikbaar? Als het niet lukt om de dader op te (laten) sporen kunt u zich wenden tot het Waarborgfonds Motorverkeer. Indien u hard kunt maken dat de schade door een ander motorvoertuig is veroorzaakt kunt u de schade daaruit laten vergoeden. Dit is een fonds van de verschillende autoverzekeraars, die er daarmee samen voor zorgen dat er geld beschikbaar is voor dergelijke gevallen. U zal uiteraard aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om voor uitkering in aanmerking te komen.