Doe reparaties alleen bij aangesloten herstelbedrijven

Doe reparaties alleen bij aangesloten herstelbedrijven

Niet alle verzekeraars bieden een vrije keuze aan bij het repareren van autoschades. Dat kunt voor u een punt zijn waar u op wilt letten. U krijgt de reparatiekosten alleen vergoed als u de auto laat herstellen bij een aangesloten garage. Per verzekeringsmaatschappij verschillen de aansluitingen. Het is daarom niet verstandig om voor de dichtstbijzijnde garage te kiezen na een aanrijding. Laat uw auto ook niet zomaar wegslepen naar een garage voordat u weet of uw verzekering het herstel vergoed.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Als u in een klein dorp woont met maar een garage, is het handig als u de auto ook bij die garage kunt laten repareren. Daar kunt u op letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Ook kan een verzekering die heel goedkoop lijkt, duur uitpakken omdat u de auto maar naar een paar garages in Nederland kunt brengen, waardoor u al snel aan hoge vervoerskosten zit.

Zorg dat uw verzekering de kosten betaalt

Het loont dus de moeite om bij de verzekeraar te informeren naar de garages waar u de auto kunt laten herstellen zonder dat u voor een deel van de kosten opdraait. Er zijn verzekeringen met een vrije reparatiekeuze. Dat betekent dat u de auto bij ieder herstelbedrijf kunt laten maken en dat de verzekering die kosten betaalt. Deze verzekering is echter meestal duurder.

Contract met garages

U kunt dus beter uitzoeken welke verzekeraar met de garage in de buurt of die van uw keuze, een contract heeft. Dan komt u niet voor vervelende verrassingen te staan, bijvoorbeeld dat u een deel van de reparatie toch zelf moet betalen. In uw polisvoorwaarden kunt u terugvinden met welke garages de verzekeraar afspraken heeft gemaakt.