Eigen risico autoverzekering afkopen

Eigen risico autoverzekering afkopen

De meeste autoverzekeraars hanteren een eigen risico. Dit is een vast bedrag dat per verzekeraar verschilt. Zo kan verzekeraar A met een eigen risico van 250 euro werken bijvoorbeeld terwijl verzekeraar B een standaard eigen risico van 500 euro hanteert. Op het moment dat de verzekeraar geld aan u moet uitkeren dan wordt de hoogte van het schadebedrag bepaalt. Zo kan bijvoorbeeld zijn dat u een allrisk verzekering heeft en dat u zelf een schade aan uw eigen voertuig heeft veroorzaakt. Het voordeel van een allrisk verzekering is dat u verzekerd bent voor dergelijke schades. De verzekeraar zal vaststellen wat het schadebedrag is. Stel dat het totale schadebedrag op 1.500 euro ligt, dan wordt eerst het eigen risico van dit bedrag afgetrokken. Bij een eigen risico van 250 euro ontvangt u dus 1.250 euro.

Eigen risico afkopen kost geld

Als u niks met een eigen risico te maken wilt hebben dan kunt u besluiten het eigen risico af te kopen. Dit klinkt heel interessant, maar uiteraard is dit niet kosteloos. U zult namelijk een hogere premie moeten gaan betalen. Overigens dient u het eigen risico af te kopen voordat u te maken krijgt met een schade. Als er eenmaal een schade is kan het eigen risico niet meer afgekocht worden voor dat schadegeval. Uiteraard kunt u het eigen risico wel afkopen voor toekomstige schadegevallen.

Interessant?

Of het interessant is om het eigen risico af te kopen hangt af van de hoogte van de premiestijging. Als uw premie één of twee euro per maand stijgt dan kan het erg interessant zijn. Krijgt u echter met een forse premiestijging te maken, dan is het misschien verstandiger om het eigen risico niet af te kopen. Met hoeveel procent de premie stijgt is per autoverzekeraar verschillend. Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden en kosten op dit gebied.