Eigen risico autoverzekering

Eigen risico autoverzekering

Bij het aanvragen van een autoverzekering krijgt u te maken met de term eigen risico, op bijna alle autoverzekeringen geldt er een eigen risico. De verzekeringsnemer dient het bedrag van het eigen risico bij schade zelf te bekostigen, dit wordt dan ook in mindering gebracht op de totaalsom van de schade.

Eigen risico standaard?

Het eigen risico is niet standaard, er zijn ook een flink aantal verzekeraars die zonder eigen risico werken. Hierdoor hoeft u bij schade niets uit uw eigen zak te betalen. Geen eigen risico betekend niet per definitie een duurdere premie, het kan zijn dat de verzekeraar zonder eigen risico alsnog goedkoper is in uw situatie. Bekijk wel goed de voorwaarden het kan zijn dat er uitzonderingen gelden voor bepaalde bestuurders. Soms is het zo dat jongere bestuurders wel een eigen risico hebben en vanaf een bepaalde leeftijd niet meer.

Desondanks is doorgaans wel een beetje standaard dat het 150 euro bedraagt. Wel zijn er verzekeraars die u de mogelijkheid bieden dit bedrag te verhogen of te verlagen. Door te verlagen gaat u minder premie betalen, de verzekeraar moet immers daardoor ook een hoger schadebedrag uitkeren indien van toepassing. Verhogen van het eigen risico zorgt voor een lagere premie, houdt er in dit geval wel goed rekening mee dat dit het bedrag is wat u kwijt bent per schadegeval. Bedenk u goed of u dit bedrag kunt missen en anders kunt u wellicht het beter zo laten of verlagen.

Autoverzekering berekenen

Om goed de verschillen omtrent het eigen risico te vergelijken te bekijken kunt u autoverzekeringen berekenen. U kunt zelf het gewenste eigen risico aangeven en u ziet direct waar u de goedkoopste premie betaald bij het gewenste bedrag. Tevens is het mogelijk het eigen risico bedrag aan te passen waardoor de resultaten opnieuw berekend worden.

Cheap NFL Jerseys China