Geïmporteerde auto verzekeren

Geïmporteerde auto verzekeren

Een geïmporteerde auto kunt u verzekeren volgens de reguliere stappen die daarvoor gelden, al is het van belang om dat pas te doen nadat de RDW het kentekenbewijs daarvoor heeft afgegeven. Er is wat dat betreft sprake van een aantal belangrijke stappen, die in de juiste volgorde afgewerkt dienen te worden.

Auto invoeren naar Nederland

Om een geïmporteerde auto te verzekeren is het allereerst van belang om die in te voeren of te laten invoeren naar Nederland. Het is mogelijk om de auto zelf vanuit het buitenland naar Nederland te rijden of dit door een organisatie te laten verzorgen. Indien u de auto hier zelf heen wilt rijden is het verstandig om gebruik te maken van een eendagskenteken in Nederland. U kunt dat kenteken gebruiken om de geïmporteerde auto naar het RDW-keuringsstation te brengen. Daar zal de RDW de keuring van de auto doen, om aan te geven dat deze vervolgens in Nederland de weg op mag. U kunt tevens bij de RDW terecht om een kenteken voor de geïmporteerde auto aan vragen. Het kentekenbewijs dat u zal ontvangen heeft u nodig een verzekering te regelen, anders mag u de weg niet op.

Autoverzekering met RDW kentekenbewijs

Om een autoverzekering voor een geïmporteerde auto aan te vragen heeft u het kentekenbewijs van de RDW nodig. U zorgt er daarmee voor dat u kunt aangeven dat de auto op de weg is toegelaten. Bovendien staan er een aantal belangrijke gegevens op die de verzekeraar nodig heeft om de premie te kunnen bepalen en de verzekering te kunnen aanbieden.

Het is wat dat betreft geen probleem om een geïmporteerde auto in Nederland te verzekeren, mits u er bij de RDW voor zorgt dat u de auto op kenteken laat zetten en u daarvoor het kentekenbewijs ontvangt.