Grijs kenteken verzekeren

Grijs kenteken verzekeren

Auto’s met een kenteken dat begint met een B of een V noemen we ook wel modellen met een grijs kenteken. Dit is een specifiek kenteken, op basis van het type auto. De autoverzekering daarvoor is niet bij alle verzekeraars beschikbaar. Toch zijn er voldoende verzekeraars die deze polissen aanbieden, waardoor u de mogelijkheid heeft om ze online met elkaar te vergelijken.
De specifieke verzekeraars die zich hierop richten bieden de mogelijkheid om de auto particulier of zakelijk te verzekeren, afhankelijk van de manier waarop u daar gebruik van wenst te maken.

Speciale verzekeraars voor een grijs kenteken

Er zijn speciale verzekeraars beschikbaar voor het grijze kenteken, waarmee ze ervoor zorgen dat u er de mogelijkheid heeft om een polis af te sluiten. Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen zal gaan om zakelijke auto’s. Toch is het ook mogelijk om een grijs kenteken te verzekeren als particulier. in dat geval is het uiteraard niet mogelijk om de btw af te trekken, die dient dan gewoon betaald te worden. Het is mogelijk om het grijze kenteken te verzekeren door online de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Particuliere of zakelijke autoverzekering

Een grijs kenteken verzekeren en daarvoor een particuliere of een zakelijke autoverzekering afsluiten? Er bestaan verschillende mogelijkheden, waarbij het vooral van belang is om goed aan te geven op welke manier de auto gebruikt zal worden. Is er sprake van particulier gebruik? Dan is het niet toegestaan om de auto ook zakelijk te gebruiken. Is er sprake van zakelijk gebruik? Dan zijn de privé-ritten ook gedekt, omdat het soms mogelijk is om de auto van de zaak ook privé te gebruiken. Wees helder over de wijze waarop u de auto zal gebruiken, zodat de verzekeraar daar de dekking (en ook de premie) op kan afstemmen.