Hoe kan ik letselschade bij de autoverzekering claimen?

Hoe kan ik letselschade bij de autoverzekering claimen?

Letselschade opgelopen en daarvoor de autoverzekering inschakelen? Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat en wat erbij komt kijken? Een aanrijding is vervelend, letselschade staat voor de lichamelijke klachten die u kunt oplopen. De autoverzekering kan zorgen voor een verwijzing naar een arts, fysiotherapeut of een psycholoog, zodat u de kosten daarvoor vergoed kunt krijgen.

Letselschade claimen op de autoverzekering

Wilt u letselschade claimen op de autoverzekering? U kunt daarvoor verschillende kosten opsommen. Het gaat bijvoorbeeld om medische kosten die u dient te maken, net als eventueel inkomensverlies dat u oploopt. Is er sprake van juridische kosten of bent u flink geschrokken en heeft dat invloed op uw functioneren? Het is mogelijk om smartengeld te claimen bij letselschade. De autoverzekering kan de tegenpartij daarvoor aansprakelijk stellen, al dient u dat bij de meer voordelige polissen vaak zelf te doen.

Aansprakelijk stellen en kostenoverzicht

U kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de letselschade door bewijzen te verzamelen. Vul in ieder geval het schadeformulier in en verzamel bijvoorbeeld foto’s en de getuigenissen van anderen die aanwezig waren. Bovendien kunt u bij de dokter of een andere medisch specialist om een verklaring vragen, waaruit duidelijk wordt dat u letselschade heeft opgelopen.

Vervolgens kunt u zich daarmee richten tot de autoverzekering, om de schade die u heeft opgelopen te laten vergoeden. Het is verstandig om de letselschade bij de autoverzekering te claimen op basis van een volledig kostenoverzicht. U kunt daarin bijvoorbeeld reiskosten, inkomstenverlies, materiële schade, huishoudelijke hulp en extra hulpmiddelen meenemen. Op die manier ontstaat er een overzicht van de verschillende kosten die u heeft moeten maken als het gevolg van de letselschade.