Hoe verzeker ik me van pechhulp onderweg?

Hoe verzeker ik me van pechhulp onderweg?

Als u onderweg pech heeft met de auto, is dat natuurlijk knap vervelend en wilt u dat zo snel mogelijk oplossen. Om dit niet gepaard te laten gaan met al te hoge directe kosten, is het verstandig om een pechhulpverzekering af te sluiten. Dit kan op verschillende manieren. U kan pechhulp als aanvulling op uw gewone autoverzekering nemen, maar ook een losse pechhulpverzekering afsluiten. De samenstelling en mogelijkheden van deze aanvullingen of losse verzekeringen kunt u vaak zelf bepalen.

Pechhulp als aanvulling op uw autoverzekering

Het is dus mogelijk om autoverzekering aan te vullen met een dekking tegen pechhulp. Doorgaans gaat dit gepaard met een premieverhoging ten opzichte van uw gewone verzekering van zo’n drie tot zeven euro per maand. Wanneer uw auto vrij oud is en dus meer kans op schade heeft, kunnen deze extra kosten iets hoger uitvallen. Let wel op: de genoemde prijzen gaan om een basisverzekering bij pech, waarbij u enkel in Nederland verzekerd bent van hulp, maar u kunt deze ook nog uitbreiden naar een verzekering waarbij u ook in het buitenland altijd geholpen wordt. Uiteraard ligt de premie voor een dergelijke, uitgebreide verzekering ook hoger.

Een losse pechhulpverzekering

Veel mensen kiezen ervoor om een losse pechhulpverzekering af te sluiten. Waar een aanvullende verzekering logischerwijs meestal bij algemene verzekeraars gebeurt, kan een losse pechhulpverzekering ook bij andere instanties afgesloten worden. De Wegenwacht van de ANWB, Route Mobiel en ‘blij dat ik rij’ zijn hier voorbeelden van. Het voordeel van zo’n losse verzekering is dat u alle aanbieders kan vergelijken en de beste kunt kiezen, terwijl u bij een aanvullende verzekering vastzit aan de verzekeraar van de rest van uw auto. Inhoudelijk is er in principe echter weinig verschil. De basisverzekering kunt u ook uitbreiden met dezelfde extra’s als bij een aanvullende verzekering, zoals de genoemde pechhulp in het buitenland, de garantie van een vervangende auto en vervoer naar huis van de passagiers.