Hoger eigen risico bij uw autoverzekering

Hoger eigen risico bij uw autoverzekering

Als u minder wilt betalen voor uw autoverzekering, dan kan het wellicht interessant zijn om een hoger eigen risico af te sluiten. Dit is vooral het geval wanneer u nooit schade rijdt. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit ‘eigen risico’ is het bedrag, dat u zelf moet betalen in het geval u schade aan uw eigen auto heeft. Het gaat dus in de meeste gevallen slechts om de cascodekking; de schade aan uw eigen auto. Dit is bij een volledige cascodekking ook de schade die bijvoorbeeld door diefstal wordt veroorzaakt. Voor WA-dekking geldt in de regel geen eigen risico.

Uw voordelen van een hoger eigen risico

Als u ervoor kiest om een hoger eigen risico af te sluiten voor uw autoverzekering, dan zal uw verzekeraar de premie verlagen. Dat is nu precies waarom dit interessant kan zijn als u een voorzichtige automobilist bent. Als u het hele jaar geen schade rijdt zal u minder aan uw verzekeraar hoeven te betalen. Meestal gaat het bij het eigen risico om een vaststaand bedrag per gebeurtenis. U betaald bijvoorbeeld €150 zelf van de totale schade aan uw auto.

Waarom biedt de verzekeraar een hoger vrijwillig risico aan?

Ook de verzekeraar heeft voordeel aan klanten met een hoger eigen risico. Bij ongevallen hoeft de verzekeraar minder uit te keren. U betaalt namelijk een deel van de schade zelf. Verder rijden de klanten die een verhoogd eigen risico hebben over het algemeen voorzichtiger en dat is voordelig voor de verzekeraar. Ook brengen kleine schadegevallen vaak relatief hoge afhandelingskosten met zich mee. Dit soort administratieve kosten kan de verzekeraar op deze manier vermijden.

De nadelen van een hoger eigen risico

Simpel gezegd is het voordeel van de verzekeraar uw nadeel. Als u pech heeft kunnen de kosten voor u extra hoog zijn. Bedenk dus van tevoren goed of u dit risico wilt lopen en zet bijvoorbeeld wat geld apart voor het geval u dit jaar nu net wel een keer pech heeft.

Cheap NFL Jerseys China