Kan ik een autoverzekering voor mijn kind afsluiten?

Kan ik een autoverzekering voor mijn kind afsluiten?

Een autoverzekering voor uw kind afsluiten en die op uw naam zetten? Het is theoretisch mogelijk een autoverzekering af te sluiten op uw eigen naam en uw kind daar gebruik van te laten maken. Verzekeraars verplichten u echter de verzekering af te sluiten voor de meest regelmatige bestuurder.

Het betekent in de praktijk dat u de verzekering op naam van uw kind af dient te sluiten wanneer hij of zij daar het meest in rijdt. Is het uw eigen auto en rijdt uw kind er af en toe in? In dat geval kunt u een autoverzekering afsluiten en er uw kind of iemand anders af en toe in laten rijden.

Auto op naam van het kind

Staat de auto op naam van uw kind en wilt u de autoverzekering afsluiten? U heeft in dat geval niet de mogelijkheid om de autoverzekering op uw naam af te sluiten. Alleen de eigenaar van de auto kan die verzekeren, waardoor u daarvoor de naam van uw zoon of dochter af dient te sluiten. Indien u de autoverzekering voor uw kind zou willen afsluiten is het van belang dat de auto op uw naam staat. Houd er dan dus wel rekening mee dat u de meest regelmatige bestuurder dient te zijn.

Autoverzekering voor de regelmatige bestuurder

Heeft u een of meerdere auto’s en rijdt uw zoon of dochter daar af en toe in? Zolang dat minder vaak is dan dat u er zelf in rijdt kunt u de autoverzekering op uw naam afsluiten. U dient uw zoon of dochter echter zelf een autoverzekering af te laten sluiten wanneer hij of zij er meer regelmatig in rijdt. Een autoverzekering afsluiten voor uw kind is in dat geval niet toegestaan, het is niet mogelijk om op die manier te profiteren van de schadevrije jaren die u al heeft opgebouwd.