Keuze schadeherstelbedrijf bij reparatie autoruit

Keuze schadeherstelbedrijf bij reparatie autoruit

Verzekeraars proberen de kosten voor schadeherstel aan de auto te beperken, bijvoorbeeld op het moment dat u de autoruit wilt laten repareren. Ze maken daarvoor afspraken met verschillende schadeherstelbedrijven. Dit betekent in de praktijk dat u niet altijd de vrije keuze heeft voor een garage. Zodra er sprake is van schade aan de autoruit is het verstandig om bij de verzekeraar na te gaan waar u daarvoor het best terecht kunt. De kans is groot dat er afspraken gemaakt zijn met bepaalde herstellers. U voorkomt daarmee dat u een deel van de kosten zelf dient te betalen. Aan de andere kant zijn er vaak enkele voordelen beschikbaar.

Lager eigen risico of gratis vervangende auto

In sommige gevallen biedt de verzekeraar bij de reparatie van een autoruit een lager eigen risico, indien u kiest voor een aangesloten herstelbedrijf. Het is dan ook mogelijk om de vrije keuze te benutten en ergens anders naartoe te gaan, maar dat leidt via het eigen risico tot hogere kosten.

In andere gevallen is er bijvoorbeeld een gratis vervangende auto beschikbaar op het moment dat u kiest voor een aangesloten herstelbedrijf. Op die manier proberen verzekeraars enige sturing aan te brengen in de keuze voor de reparatie van een autoruit, door een bedrijf dat bij hen is aangesloten.

Dekking van de schade bij vrije keuze schadeherstelbedrijf

Houd er bovendien rekening mee dat sommige verzekeraars 100% van de schade dekking bij een aangesloten herstelbedrijf, terwijl dat bij andere bedrijven beperkt is. Er wordt dan bijvoorbeeld 75% van de schade vergoed, waardoor u zelf een belangrijk deel dient te betalen. Controleer op voorhand daarom altijd de dekking van de verzekeraar wanneer er sprake is van schade. Of houd daar alvast rekening mee tijdens het afsluiten van de verzekering voor ruitschade en andere vormen van schade, zodat er bij een eventueel incident geen verrassingen ontstaan.