Klacht over autoverzekering

Klacht over autoverzekering

Wat moet u doen als u een klacht over uw autoverzekering heeft? In de meeste gevallen worden schadeclaims goed afgehandeld. Helaas komt het ook wel eens voor dat u het niet eens kan worden met uw autoverzekeraar. U kunt in dit geval natuurlijk een klacht indienen. De eerste stap die u dan neemt is het neerleggen van het probleem bij de autoverzekeraar zelf. Mogelijk kunt u, na het officieel melden van de klacht, toch tot een redelijke oplossing komen met de autoverzekeraar.

Als u er niet uitkomt

Komt u er met uw autoverzekeraar zelf niet uit, dan kunt u contact opnemen met het KiFiD. Dit is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Dit instituut kan optreden als bemiddelaar tussen consumenten en verzekeraars in het geval van een geschil. Wanneer u de klacht hier wilt neerleggen, dan begint u bij het neerleggen van de klacht bij De Financiële Ombudsman.

Kunt u zich niet vinden in de oplossing die de ombudsman u kan bieden? Dan kunt u verder gaan naar de Geschillencommissie. Als u een beroep doet op de Geschillencommissie, dan moet u hiervoor betalen. U betaalt vijftig euro wanneer de ombudsman heeft aangegeven dat uw klacht terecht is. Wanneer deze heeft aangegeven dat de klacht onterecht is, dan betaalt u honderd euro. In de meeste gevallen is de uitspraak die de Geschillencommissie doet wel direct bindend.

De laatste stap

Kunt u zich ook niet vinden in de uitspraak die de Geschillencommissie doet? Dan is er nog een laatste stap die u kunt nemen en dit is de stap naar de Commissie van Beroep. Deze moet de klacht hebben ontvangen binnen zes weken na de uitspraak van de Geschillencommissie. U moet er wel rekening mee houden dat de kosten hier ook flink op gaan lopen. Voor het neerleggen van het geschil bij de Commissie van Beroep betaalt u vijfhonderd euro.

Cheap NFL Jerseys China