Korting op autoverzekering

Korting op autoverzekering

Er zijn verzekeraars die op een bepaalde manier korting geven op de autoverzekering. Echter is het ook mogelijk korting op een andere wijze te krijgen, namelijk door middel van no-claim korting. Naast de no-claim korting is het uiteraard ook fijn dat u een extra korting krijgt waardoor de maandelijkse lasten lager worden.

Collectiviteitskorting of verenigingskorting

Bij sommige verzekeraars als onder andere FBTO is het mogelijk een collectiviteitskorting te krijgen. Dit betekend dat uw werkgever afspraken heeft gemaakt met de verzekeraar waardoor u een bepaald percentage korting krijgt op de autoverzekering. Daarnaast is het ook nog mogelijk om bijvoorbeeld via een vereniging of club korting te krijgen. FBTO geeft bijvoorbeeld korting wanneer u lid bent van vereniging eigen huis en andere verzekeraars weer bij andere verenigingen of clubs.

Bepaalde periode korting

Het is mogelijk dat verzekeraars voor een bepaalde periode korting geven. OHRA geeft altijd het eerste jaar 15 procent korting op de premie. Houd er wel rekening mee dat u hierdoor het tweede jaar meer aan premie gaat betalen.

No-claim korting

No-claim korting is bijna bij elke verzekeraar, op Inshared na te krijgen. Dit is de korting die u zelf verdiend door schadevrij het jaar door te brengen. Indien u geen schade claimt krijgt u een hogere no-claim korting gezien u op de ladder stijgt. Houdt er wel rekening mee dat u bij het claimen van schade daalt en daardoor uw opgebouwde korting tot in zekere mate verliest.

Andere aanbiedingen

Naast kortingen zijn er ook regelmatig andere aanbiedingen die verzekeraars aan nieuwe klanten bieden. Zij hopen op die manier u over te halen om klant bij hun te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cadeaucheck van bol.com. Echter zijn er ook aanbiedingen die alle klanten krijgen, ongeacht hoe lang u klant bent. Denk hierbij aan een gratis APK keuring of zomer/wintercheck.