Maximale vergoeding nieuwwaarde regeling

Maximale vergoeding nieuwwaarde regeling

Let goed op de maximale vergoeding binnen een nieuwwaarde regeling. De naam suggereert dat u altijd de nieuwwaarde van de auto vergoed zal krijgen. Dat is helaas niet standaard het geval. Soms hanteert de verzekeraar een maximaal bedrag dat u kunt laten uitkeren, onafhankelijk van de waarde van de auto. Vooral indien u een duurdere auto koopt is het verstandig om hier kritisch naar te kijken. U voorkomt daarmee dat de nieuwwaarde regeling uiteindelijk toch niet zo uitpakt zoals u had gedacht, waardoor u alsnog bij dient te betalen.

Maximale vergoeding bij total loss of diefstal

De nieuwwaarde regeling geldt bij diefstal van de auto en bij total loss van de auto. U krijgt dan de nieuwwaarde van de auto uitgekeerd, in plaats van de dagwaarde op dat moment. Tenminste, indien er geen sprake is van een maximale vergoeding of de auto minder waard is dat dit maximum.

Verzekeraars geven in de polisvoorwaarden aan hoe ze omgaan met de nieuwwaarde regeling. U kunt aan de hand daarvan zien of er sprake is van een maximale vergoeding. Blijkt dat het geval? Zorg er dan voor dat u nagaat of de waarde van de auto niet hoger is.

Geldigheidsduur van de nieuwwaarde regeling

Let zowel op de maximale vergoeding binnen een nieuwwaarde regeling als de geldigheidsduur daarvan. Gebruikelijk is het om die aan te bieden voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Met name de langere geldigheidsduur is interessant. Gedurende het tweede en derde jaar ligt de dagwaarde van de auto namelijk aanzienlijk lager dan de nieuwwaarde van de auto. Op die momenten kan de nieuwwaarde regeling bij total loss of diefstal van toegevoegde waarde blijken. Het kan zomaar betekenen dat u een bedrag van enkele duizenden euro’s bespaart, omdat u dit niet hoeft bij te leggen ten opzichte van de dagwaarde.