Medicijngebruik en dekking binnen de autoverzekering

Medicijngebruik en dekking binnen de autoverzekering

Benieuwd of medicijngebruik van invloed is op de dekking van uw autoverzekering? In principe is het geen probleem om bij het gebruik van medicijnen gebruik te maken van de auto. In een aantal gevallen kunnen de medicijnen de rijvaardigheid beïnvloeden, het is dan uiteraard verstandig om er voorzichtig mee om te gaan. Houd er bovendien rekening mee dat u het in dat geval aan de verzekeraar dient te melden. Het is mogelijk om gebruik te blijven maken van de auto, maar door dit te verzwijgen kunt u op termijn in de problemen komen.

Melden van medicijngebruik

Het is niet nodig om al het gebruik van medicijnen te melden, dat is alleen het geval wanneer dit de rijvaardigheid kan beïnvloeden. In die gevallen dient de verzekeraar er immers rekening mee te houden dat er sprake kan zijn van een verhoogd risico op schade. Als u eenmalig een keer een melding maakt zal de polis niet direct aangepast worden. Is er meer structureel sprake van medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden? Houd er dan rekening mee dat de verzekeraar wellicht maatregelen kan treffen om het risico op de juiste wijze af te dekken.

Controleren of medicijnen de rijvaardigheid beïnvloeden

Benieuwd of de medicijnen die u gebruikt de rijvaardigheid beïnvloeden en of het dus van belang is om daar melding van te maken? Dit staat over het algemeen duidelijk aangegeven op de medicijnen. Als alternatief is het mogelijk daarvoor de website rijveiligmetmedicijnen.nl te bekijken. Daar valt aan de hand van de verschillende medicijnen na te gaan of het van belang is om daar melding van te maken bij de autoverzekering. Op die manier kunt u zonder problemen gebruik blijven maken van de polis en is de verzekeraar er eventueel van op de hoogte dat u gebruik maakt van bepaalde medicijnen.