Met 17 jaar het rijbewijs halen

Met 17 jaar het rijbewijs halen

Sinds een paar jaar kunt u een rijbewijs halen als u pas 17 jaar bent. Naast een geldige rijbewijs moet u in het jaar dat u 17 bent, ook een geldige bijrijderspas bezitten. Hierop staan de namen van maximaal 5 volwassenen die ouder zijn dan 27 jaar en minimaal 5 jaar rij-ervaring hebben. Minstens 1 van deze coaches moeten als bijrijder met de 17 jarige chauffeur meerijden.

Onder de 18 jaar en een auto kopen, kan dat?

U kunt de auto wel kopen, maar het op naam zetten van een kenteken mag pas vanaf het moment dat de chauffeur 18 jaar oud is. De 17 jarige bestuurder kan het kenteken echter wel op naam van één van zijn of haar begeleiders laten zetten.

Als de 17 jarige een auto heeft gekocht, zal hij of zij het voertuig ook moeten laten verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is dit maatwerk. De minderjarige bestuurder wordt vaak wel als hoofdbestuurder vermeld in de polis, maar de naam van de begeleider mag absoluut niet ontbreken.

Meer schade, hogere premies

De meeste jonge bestuurders rijden vaker schade als hun oudere medeweggebruikers. Dit heeft niet zozeer te maken met hun leeftijd, als wel met ervaring. Wanneer u immers 17 jaar bent, zult u veel minder met verkeersinzicht hebben kunnen oefenen dan op 40 jarige leeftijd. Hierdoor zullen de premies voor bestuurders onder de 18 jaar hoger uitvallen.

De bestuurder moet verzekerd zijn

Als de verzekering op naam van een coach of begeleider staat die een 17 jarige regelmatig in zijn of haar auto laat rijden, doet de begeleider er goed aan dit bij de verzekeraar te melden voor het geval de jonge bestuurder brokken maakt. Uiteindelijk is degene die achter het stuur zit wanneer de schade veroorzaakt wordt altijd de eerste verantwoordelijke, ongeacht de leeftijd.

Cheap NFL Jerseys China