Nieuwe auto verzekeren

Nieuwe auto verzekeren

Op het moment dat u een nieuwe auto aanschaft, word het kenteken direct op uw naam overgeschreven. U bent vanaf dat moment officieel de eigenaar en daarmee ook de verantwoordelijke voor het voertuig. In Nederland is een ieder die een voertuig bezit wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. U bent dus bij aanschaf van een nieuwe auto verplicht dit direct te regelen.

Boete bij geen verzekering

U riskeert een flinke boete op het moment dat u een voertuig niet verzekerd. De RDW controleert te allen tijde wanneer een voertuig overgedragen is en of de persoon een autoverzekering heeft aangeschaft. Op het moment dat dit (nog) niet geregeld is kunt u een boete krijgen van maar liefst € 380,-. De gedachte hierachter is dat iedereen veilig de weg kan betreden en beschermd is in geval van een ongeval. Een WA autoverzekering dekt namelijk de schade die u met uw auto veroorzaakt aan andere voertuigen of automobilisten.

Geen boete

U kunt uw auto laten schorsen bij de RDW om geen boete te krijgen. Dit is de enigste manier waarop een auto niet verzekerd hoeft te zijn. Op het moment dat u de auto laat schorsen hoeft u de auto niet meer APK te keuren en u hoeft ook geen wegenbelasting meer te betalen.

Autoverzekering vergelijken

Voor het aanschaffen van een nieuwe auto doet u er verstandig aan eerst autoverzekeringen te vergelijken. Naast dat de premies erg verschillen hanteren de verzekeraars andere voorwaarden. Bij een gloednieuwe auto is een lange nieuwwaarde regeling bijvoorbeeld erg aantrekkelijk. U krijgt de nieuwwaarde in geval van totaalschade of diefstal totaal uitgekeerd. Daarnaast zijn er extra voorwaarden waarop u een vergelijking kunt maken waaronder het eigen risico, eventuele poliskosten en de dagelijkse opzegbaarheid. U kunt door te vergelijken een geïnformeerde keuze maken gebaseerd op zowel prijs als kwaliteit.