Nieuwwaarde regeling autoverzekering

Nieuwwaarde regeling autoverzekering

Een nieuwwaarde regeling wordt door diverse verzekeraars aangeboden. De regeling die gehanteerd wordt is divers in de tijdsperiode, maar ook zitten er in sommige gevallen aanvullende voorwaarden aan verbonden. Hierbij kunt u denken aan een maximale uitkering van bijvoorbeeld € 50.000,-. Met een nieuwwaarde regeling krijgt u in geval diefstal of totaalschade de nieuwwaarde uitgekeerd, hierdoor krijgt u het totale bedrag vergoedt wat u daadwerkelijk voor de auto betaald heeft.

Verzekeraars en nieuwwaarde regeling

Welke nieuwwaarde regeling een verzekeraar hanteert kunt u precies terugvinden in de polisvoorwaarden. Over het algemeen ligt deze regeling tussen de 1 jaar en 3 jaar. De meeste verzekeraars bieden een nieuwwaarde regeling van 1 jaar en soms bieden zij de mogelijkheid uit te breiden naar 3 jaar tegen een hogere maandpremie. Echter zijn er ook verzekeraars die standaard een nieuwwaarde regeling van 3 jaar hanteren, wat uiteraard een groot voordeel is. Na de verlopen nieuwwaarde regeling keren de verzekeraars altijd de dagwaarde uit, soms met een extra percentage.

Daarnaast zijn er nog aanbieders die een aanschafwaarde regeling hanteren, eigenlijk is dit zowel een nieuwwaarde regeling als een gelijkwaardige autoregeling. U krijgt bij diefstal of total loss bij zowel nieuwe auto’s als bij occasions de aanschafwaarde uitgekeerd. Overigens hoeft de autoverzekering niet perse duurder te zijn. Welke premie gehanteerd wordt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In sommige gevallen zit er geen tot weinig verschil in de hoogte van de premie, ondanks het grote voordeel.

Nieuwwaarde regeling geschikt voor mij?

Of deze regeling geschikt is voor u hangt af van de auto die u verzekert. Is de auto vrij nieuw, dan is dit uiteraard een groot voordeel. Op deze manier bent u er zeker van dat u dezelfde auto kunt aanschaffen in geval van diefstal of totaalschade. Over het algemeen wordt alleen bij de dekkingsvormen All Risk of WA+ op dit gegeven gelet, indien u een auto heeft ouder dan 3 jaar kunt u immers toch niet gebruik maken van deze regeling.

Cheap NFL Jerseys China