Nieuwwaarde regeling autoverzekering

Nieuwwaarde regeling autoverzekering

De nieuwwaarde regeling kan aangeboden worden door een autoverzekeraar en is zeer interessant voor autobezitters die net of vrij recent geleden een gloednieuwe auto hebben aangeschaft. Want door deze regeling zijn zij bij totaalverlies in staat dezelfde auto weer te kunnen kopen, wat anders namelijk niet zomaar het geval is. Want normaliter krijgt u standaard de dagwaarde uitgekeerd, echter is dit bedrag te laag om dezelfde auto weer te kunnen kopen.

Wat houdt de nieuwwaarde regeling in?

De nieuwwaarde regeling is een regeling binnen de autoverzekering waardoor een verzekeringsnemer instaat is dezelfde auto opnieuw te kunnen kopen indien zij te maken krijgen met diefstal of total loss. U krijgt namelijk bij totaal verlies een uitkering om dezelfde auto weer te kunnen kopen. Zonder een nieuwwaarde regeling zou u alleen de dagwaarde uitgekeerd krijgen, of hooguit de dagwaarde met een klein percentage extra. Echter geldt deze regeling alleen voor nieuwe auto’s en hoe lang dit precies geldt is afhankelijk van wat de verzekeraar hierin aanbiedt. Bij de ene verzekeraar krijgt u geen nieuwwaarde regeling en bij de ander geldt dit maar liefst 3 jaar lang. Maar het kan ook hier tussenin liggen, bijvoorbeeld een half jaar, 1 jaar of 2 jaar. Voor nieuwe autobezitters is dit dus zeker een punt om rekening mee te houden.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de nieuwwaarde regeling stelt de verzekeraar in bijna alle gevallen wel een aantal voorwaarden, wel e voorwaarden dit precies zijn variëren. Allereerst is het van belang dat u minimaal een beperkt casco autoverzekering aanschaft, de WA autoverzekering dekt namelijk niet de schade aan uw eigen auto, hierdoor kan de nieuwwaarde regeling in dit geval ook niet gelden. Maar er zijn ook verzekeraars die dit pas aanbieden vanaf een volledig casco autoverzekering.

Daarnaast is het bij bijna alle verzekeraar zo dat u de eerste eigenaar moet zijn. U zult denken dat ben ik toch automatisch met een nieuwe auto? Maar dat is dus niet het geval bij bijvoorbeeld showroom modellen of auto’s die eerst op voorraad in een garage hebben gestaan. Deze hebben namelijk eerst op naam van de garage gestaan, waardoor u theoretisch gezien de tweede eigenaar bent. Ook wanneer er nog geen kilometers op de kilometerteller staan kan dit het geval zijn, houdt hier dus goed rekening mee.

Cheap NFL Jerseys China