Offertes aanvragen van autoverzekeringen

Offertes aanvragen van autoverzekeringen

U kunt ervoor kiezen om via het internet autoverzekeringen te vergelijken, maar als u toch nog twijfelt of wanneer u dit liever op een andere manier doet is het verstandig om offertes aan te vragen van verschillende autoverzekeringen. In de offertes staat precies het aanbod van de verzekeraar en dit stelt u in staat om dit eens rustig op uw gemak door te lezen.

Hoe werkt het?

Allereerst is het van belang dat u een selectie maakt van autoverzekeraars waar u een offerte wilt aanvragen. Vervolgens kunt u deze aanvragen via de website of u kunt de autoverzekeraar telefonisch benaderen met de vraag of zij een offerte willen opsturen. Het opvragen van offertes is gratis, gezien u hier niets voor betaald kunt u er dan ook zoveel aanvragen als dat u wenst. Bovendien heeft u met meerdere offertes een breder vergelijkingsmateriaal en kunt u echt een goede keuze maken wat betreft uw toekomstige autoverzekering, of kunt u de offerte goed naast uw huidige autoverzekering leggen om te zien of het gunstig is voor deze autoverzekeraar te kiezen.

Houdt er wel rekening mee dat een offerte niet onbeperkt geldig is, dit hangt af per verzekeraar, maar doorgaans betreft dit 14 dagen. Na de 14 dagen is het aanbod wat naar u toegestuurd is niet meer geldig, uiteraard kunt u wel om een nieuwe offerte vragen en zal er een nieuw aanbod naar u toegestuurd worden.

Waar op letten in de offerte?

Het is belangrijk dat u goed naar de verschillende aspecten in de offerte kijkt, uiteraard is de premie hier een zeer belangrijk onderdeel in. Maar u krijgt ook de product en algemene voorwaarden meegestuurd en hier staan alle belangrijke zaken omtrent de dekking in. Vergelijk deze punten van de verschillende autoverzekering ook goed met elkaar!