Parkeerschade en autoverzekering

Parkeerschade en autoverzekering

Parkeerschade opgelopen en benieuwd of u daar de autoverzekering voor kunt gebruiken? Dat lukt in sommige gevallen, u heeft er een uitgebreide allrisk dekking voor nodig. In andere gevallen kunt u terecht bij het Waarborgfonds, mits de parkeerschade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig.

Allrisk dekking voor parkeerschade

U kunt gebruik maken van uw allrisk autoverzekering op het moment dat u parkeerschade oploopt. Komt u terug bij uw auto en zit er een deuk in uw portier of is de bumper beschadigd? Het is verstandig om direct foto’s te maken, bij voorkeur zowel van veraf als van dichtbij en vanuit verschillende hoeken. Is er lak te zien van een andere auto? Dan is het van belang om ook dit op de foto’s duidelijk te maken.

U dient vervolgens een schadeformulier in te vullen en aangifte te doen bij de politie. U stuurt de verzekeraar het schadeformulier, een kopie van het proces verbaal en de foto’s op. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een eigen risico. Indien u geen no-claimbeschermer heeft is de kans groot dat u terug zal vallen in uw schadevrije jaren.

Waarborgfonds voor parkeerschade

Heeft u geen allrisk autoverzekering en wilt u toch parkeerschade laten vergoeden? U kunt zich wenden tot het Waarborgfonds. Dit fonds is er voor gevallen waarin het onbekend is wie de schade heeft toegebracht of u dat wel weet, maar die persoon onverzekerd blijkt te zijn. Het is van belang dat het gaat om parkeerschade toegebracht met een ander motorvoertuig, in andere gevallen kunt u helaas geen gebruik maken van het Waarborgfonds. Het is voor dekking door het Waarborgfonds echter wel van belang dat u aannemelijk kunt maken dat u er alles aan gedaan heeft om te achterhalen wie de parkeerschade bij u heeft toegebracht.