Pechhulp binnen de autoverzekering

Pechhulp binnen de autoverzekering

Gebruik maken van pechhulp binnen de autoverzekering of benieuwd naar de alternatieven die er beschikbaar zijn? De autoverzekering biedt hiervoor standaard geen dekking, het is een aanvullende dekking die apart af te sluiten valt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de losse abonnementen die er beschikbaar zijn voor pechhulp.

Dekking voor pechhulp

De dekking voor pechhulp kunt u afsluiten als onderdeel van de autoverzekering, in de vorm van een aanvullende dekking. De kosten bedragen doorgaans zo’n €3 – €7 per maand, afhankelijk van de dekking die u kiest en de verzekeraar die u heeft. Het is de moeite waard om de aanvullende dekkingen daarvoor met elkaar te vergelijken, zodat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is.

Houd er rekening mee dat de aanvullende dekkingen de autoverzekering duurder kunnen maken, bijvoorbeeld op het moment dat er een meer voordelige optie beschikbaar zou zijn. Het is niet verplicht om de pechhulp af te sluiten bij de autoverzekeraar, het is ook mogelijk om dit los te doen bij een van de bedrijven die dat aanbieden.

Los abonnement voor pechhulp afsluiten

Een los abonnement voor pechhulp kan voordeliger zijn, dus het is verstandig om die optie naast de aanvullende dekking binnen de autoverzekering te bekijken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de pechhulp af te sluiten bij de ANWB, bij Allianz of bij Route Mobiel. In alle gevallen zijn er verschillende pakketten beschikbaar, op basis waarvan de pechhulp bijvoorbeeld in de eigen omgeving, in Nederland of ook in de rest van Europa af te sluiten valt. Afhankelijk van de dekking die u kiest zal de premie hoger of lager uitvallen. Het is vervolgens verstandig om de premie per maand op te tellen bij die voor de rest van de autoverzekering, om een eerlijke vergelijking te kunnen maken ten opzichte van de pechhulp als aanvullende dekking binnen de polis.