Polis of administratie kosten autoverzekering

Polis of administratie kosten autoverzekering

Sluit u een nieuwe autoverzekering af? De kans is groot dat de autoverzekeraar daarvoor polis of administratiekosten in rekening zal brengen. Het gaat in de beide gevallen om dezelfde kosten, alleen anders verwoord. Dit wordt alleen de eerste keer door de verzekeraar in rekening gebracht. Hierdoor zal de eerste factuur hoger uitvallen, gezien dit bovenop de normale premie in rekening worden gebracht.

Administratieve kosten

Een autoverzekeraar maakt administratieve kosten om u op te kunnen nemen in de administratie en de verzekering van start te kunnen laten gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten om de polis aan u te verzenden, voor het invoeren van uw gegevens en de printkosten om alles af te drukken. Doorgaans wordt dit bij de eerste factuur in rekening gebracht. Echter berekenen niet alle verzekeraars deze uitgaven door aan de klant, er zijn genoeg verzekeraars waarbij u niet eenmalig extra hoeft te betalen.

Hoogte van de poliskosten voor een autoverzekering

Benieuwd naar de hoogte van de polis of administratiekosten voor de autoverzekering die u kunt verwachten? Dit kan per verzekeraar verschillen. Er is gemiddeld genomen sprake van €5 – €10 aan eenmalige kosten. De ene verzekeraar berekent hogere kosten dan de andere, bijvoorbeeld als het gevolg van een polis op papier of een digitale polis per e-mail. Het is verstandig om op voorhand alvast te informeren naar de hoogte voor het afsluiten van een autoverzekering. Op die manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en weet u goed wat u de eerste periode aan kosten kunt verwachten. Maak een vergelijking. Op onze vergelijkpagina kunt u de premies en voorwaarden van de verschillende verzekeraars bekijken, ook ziet u direct of er eenmalige bedragen berekend worden en de eventuele hoogte hiervan.