Rally rijden en de dekking van de autoverzekering

Rally rijden en de dekking van de autoverzekering

Kunt u rally rijden binnen de dekking van de autoverzekering? Dat hangt af van de verzekeraar die u heeft en de richtlijnen die zij hanteert. In de meeste gevallen zal er dekking voor de rally bestaan, mits er geen sprake is van een wedstrijdelement. Dat betekent dat een rally in de vorm van een toertocht wel is toegestaan, terwijl de rally in de vorm van een race geen dekking biedt. Verzekeraars dienen het risico in te schatten dat u loopt met de auto. Op het moment dat er sprake is van een wedstrijdelement bestaat het risico dat u net een beetje meer gas geeft of minder voorzichtig bent, waardoor het risico oploopt en de verzekeraar de polis niet meer kan aanbieden.

Wedstrijdelement in de rally

Het is verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar, op het moment dat u een rally gaat rijden en u benieuwd bent of die netjes gedekt is. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven of er sprake is van een wedstrijdelement en hoe de winnaar gekozen zal worden. Is er sprake van een rally waarbij de snelste de winnaar is? Dan zal de verzekeraar daar heel anders mee omgaan dan wanneer het gaat om een rally waarbij jullie met een aantal mooie auto’s een specifieke route door het land rijden. Hier valt moeilijk een eenduidige uitspraak over te doen, omdat verzekeraars daar op hun eigen manier mee om mogen gaan.

Speciale autoverzekering voor rally’s

Indien u vaker rally’s rijdt en er ook sprake is van een wedstrijdelement is het verstandig om daar de autoverzekering specifiek op uit te zoeken. Geef duidelijk aan dat er sprake zal zijn van toertochten of van wedstrijden, afhankelijk van wat u van plan bent. Sommige verzekeraars zullen u tegen een hogere premie per maand toch willen verzekeren, zodat u zonder problemen verzekerd mee kunt rijden.