Rijden onder invloed en dekking autoverzekering

Rijden onder invloed en dekking autoverzekering

Rijden onder invloed is ontzettend gevaarlijk en kan daarnaast zeer vervelende gevolgen hebben voor de autoverzekering. Er is bij rijden met een slok op geen sprake van dekking door de autoverzekeraar. U rijdt onverzekerd rond, aangezien de voorwaarden duidelijk aangeven dat het niet is toegestaan om met teveel alcohol op achter het stuur te krijgen. Veroorzaakt u een ongeval en blijkt dat u teveel gedronken had? In dat geval hoeft een autoverzekeraar niet uit te keren. Bovendien loopt u het risico geroyeerd te worden, wat verstrekkende gevolgen kan hebben.

Geen uitkering door de autoverzekering

De verzekeraar zal niet uitkeren op het moment dat er sprake is van rijden onder invloed. Dat betekent dat u de kosten van de schade zelf dient te betalen, zowel die aan uw eigen auto als de schade aan die van iemand anders. Met name wanneer er sprake is van letsel kunnen de kosten enorm oplopen. Het is daarom van groot belang om voor uw eigen veiligheid niet te rijden onder invloed. Bovendien kan dat enorme kosten schelen op het moment dat er toch een keer wat gebeurt op de weg.

Geroyeerd naar rijden onder invloed

Houd er bovendien rekening mee dat het rijden onder invloed ook op de langere termijn grote gevolgen kan hebben. U kunt geroyeerd worden uit de autoverzekering. Dat betekent dat de autoverzekeraar de overeenkomst met u opzegt. U dient een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Dat wordt echter een stuk lastiger, omdat een groot aantal verzekeraars u mogelijk niet zal accepteren wanneer u al eens geroyeerd bent. U komt uit bij een duurdere polis, waardoor de kosten langer doorwerken. Rijden onder invloed is wat dat betreft altijd een slechte keuze, zowel met betrekking tot uw veiligheid en die van anderen.