Schadevrije jaren motor geldig?

Schadevrije jaren motor geldig?

Heeft u schadevrije jaren binnen uw motorverzekering en gaat u een auto kopen? Het is mogelijk de schadevrije jaren mee te nemen naar de autoverzekering, zodat u niet weer op ‘0’ hoeft te beginnen. Dit kan aanzienlijk schelen in de premie, u krijgt per schadevrij jaar namelijk korting op de nominale premie voor de autoverzekering. Het meenemen van schadevrije jaren van de motor naar een autoverzekering is vooral interessant wanneer u de auto verkoopt. In dat geval is het mogelijk om de schadevrije jaren als het ware over te zetten.

Schadevrije jaren voor een van de voertuigen

U kunt de schadevrije jaren van de motor en/of de auto voor slechts één van de voertuigen inzetten. Het is wat dat betreft niet mogelijk om de schadevrije jaren van de motor tegelijkertijd voor de auto te gebruiken. Heeft u 6 schadevrije jaren opgebouwd met de motor en koopt u een auto? Indien u ook op de motor wilt blijven rijden kunt u ervoor kiezen de schadevrije jaren binnen de motorverzekering te houden of die voor de autoverzekering in te zetten. Het is niet mogelijk om zowel de motorverzekering als de autoverzekering op basis van 6 schadevrije jaren per stuk af te sluiten.

Schadevrije jaren opbouwen en inzetten

Het is verstandig om de verzekeringen voor de auto en motor te (laten) berekenen. Doe dit inclusief en exclusief de schadevrije jaren die u eventueel mee kunt nemen, om de meest voordelige situatie te bepalen. Het is mogelijk om de schadevrije jaren van een motor mee te nemen naar een autoverzekering, waardoor er mogelijk te besparen valt op de premie. Vervolgens kunt u zowel met de auto als met de motor nieuwe schadevrije jaren opbouwen, afhankelijk van of u de beide voertuigen wilt blijven gebruiken of dat u de overstap maakt van de motor naar de auto of andersom.