Schadevrije jaren nu op polisblad autoverzekering

Schadevrije jaren nu op polisblad autoverzekering

Het is een vraag die veel consumenten zich vaak afvragen, hoeveel schadevrije jaren heb ik eigenlijk bij mijn autoverzekering? Voor deze consumenten hebben wij goed nieuws, het aantal schadevrije jaren is namelijk sinds 1 januari 2014 bij de meeste verzekeraars zichtbaar op het polisblad. Ook zijn er sommige verzekeraars die zullen vermelden op de factuur. Echter wordt dit alleen gedaan door de autoverzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars. Wellicht dat de andere verzekeraars dit ook wel in de toekomst zullen overnemen.

Wat houden schadevrije jaren in?

Schadevrije jaren zijn de jaren waarin u geen schade heeft geclaimd bij uw autoverzekeraar, elk jaar bouwt u 1 schadevrij jaar op. Claimt u wel een schade? Dan zakt u een aantal jaren terug. Bij het aantal schadevrije jaren wat u heeft opgebouwd hoort een kortingspercentage, ook wel no-claim korting genoemd. Deze korting kan bij sommige verzekeraars wel oplopen tot 85 procent. Dat houdt dus in dat u 85 procent korting op uw premie krijgt bij het aantal schadevrije jaren dat daarbij hoor.

Voordeel schadevrije jaren op polisblad

Doordat consumenten voorheen vaak niet voldoende op de hoogte waren over het aantal schadevrije jaren dat zij hadden opgebouwd waren premieberekeningen niet nauwkeurig. Bij het overstappen van de autoverzekering gebeurde het dan ook dat de premie in sommige gevallen hoger uitviel, doordat er werkelijk gezien minder schadevrije jaren waren. Een vergelijking werd dan ook vaak gemaakt op basis van onjuiste gegevens.

Vanaf nu hoeft dit niet meer en kunt u gewoon uw polisblad erbij pakken. Hierdoor is de vergelijking dat ook juist en kunt u eenvoudiger op meerdere momenten in het jaar bekijken of dat u voordeliger uit bent door over te stappen naar een andere verzekeraar.