Sterretje in autoruit en de verzekering

Sterretje in autoruit en de verzekering

Een sterretje in de autoruit en daarvoor gebruik maken van de autoverzekering? Dat is een goed idee, mits u een Beperkt Casco of Allrisk dekking heeft. Met een WA autoverzekering kunt u daarvoor namelijk niet rekenen op dekking. Het is daarom verstandig om allereerst na te gaan welke autoverzekering u heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Houd er bovendien rekening mee dat de verzekeraar eisen kan stellen aan de punten waarop u de ruit kunt laten repareren. Soms is dat niet zomaar bij alle garages mogelijk of betaalt u een hogere prijs bij de niet-aangesloten punten.

Laten repareren vanuit de autoverzekering

Wilt u het sterretje in de autoruit laten repareren vanuit de autoverzekering? Zorg er dan dus voor dat u goed op de hoogte bent van de dekking waar u gebruik van kunt maken en de eventuele voorwaarden die hieraan verbonden zitten.

Met name bij het repareren van een sterretje zou het zonde zijn als er sprake is van een (hoog) eigen risico of extra kosten bij een specifieke garage. Dit hoeft over het algemeen niet veel meer te kosten dan een paar tientjes. Het is daarom de moeite waard om na te gaan of het slim is om hier de autoverzekering voor in te schakelen.

Risico op barst of scheur is kleur

Bovendien is het de moeite waard om na te gaan of het de moeite waard is een sterretje te laten repareren. Anders dan veel reclames doen vermoeden is het risico op een barst of scheur bijzonder klein. Autoruiten bestaan uit gelaagd glas. Het sterretje zit in de buitenste laag, waardoor er met de andere lagen over het algemeen niets aan de hand is. Dat betekent dat de ruit hartstikke stevig is en er een zeer klein risico bestaat op meer problemen. Eventueel kan een garage helpen u dit te beoordelen, voordat u een sterretje in de autoruit vanuit de autoverzekering laat herstellen.