Te hoge premie autoverzekering

Te hoge premie autoverzekering

Een autoverzekering is noodzakelijk, maar helaas niet goedkoop. Veel mensen sluiten eenmalig een verzekering af en blijven vervolgens jaren trouw aan hun verzekeraar. Niet zo slim, want er is gebleken dat u soms tot wel 40% kunt besparen door over te stappen op een andere autoverzekering. Betaalt u een te hoge premie? Lees dan onderstaande tips om te besparen.

Blijf vergelijken

Het loont dus om af en toe over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Nieuwe klanten maken vaak gebruik van aantrekkelijke kortingen en extra lage premies. Daarnaast is het altijd handig om regelmatig kritisch naar uw dekking te kijken. Jongeren betalen namelijk meer dan ouderen en wanneer uw auto veroudert, kan de premie ook wijzigen.

Behoud uw no-claimkorting

Als u kleine schade oploopt aan uw auto, is het soms verstandiger om dit zelf te betalen, in plaats van het te declareren. De kosten voor de kleine schade wegen vaak niet op tegen de no-claimkorting die u ontvangt. Verlies van deze korting leidt weer tot een hogere maandelijkse premie.

Betaal uw premie jaarlijks

De meeste mensen kiezen automatisch voor het betalen van een maandelijkse premie. Het jaarbedrag is immers flink wat om in een keer te moeten betalen. Kunt u het echter missen, dan is het zeker aan te raden om uw premie jaarlijks te betalen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden in dat geval namelijk een bepaald percentage korting.

Overweeg een budgetpolis

Een goede manier om een te hoge premie autoverzekering te voorkomen, is om een budgetpolis te nemen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden dit soort polissen aan. De maandelijkse premie is dan aanzienlijk lager. Hier staat echter tegenover dat het eigen risico vaak flink omhoog gaat. Als u dan een keer schade maakt, dan kan het een dure grap worden. Als u voor een budgetpolis kiest, is het dus handig om van tevoren uit te zoeken wat u dit oplevert. Meestal is de maandelijkse besparing zodanig, dat u het eigen risico er binnen enkele maanden weer uit hebt. Zorg hoe dan ook dat u het bedrag voor eigen risico altijd apart hebt staan.

Cheap NFL Jerseys China